Test χλαμυδίων

Τεστ Χλαμυδίων στα ούρα

Η μόλυνση από χλαμύδια παραμένει η συχνότερη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσος.

Προσφέρουμε μια νέα, γρήγορη και αξιόπιστη διαγνωστική μέθοδο με κολπικό επίχρισμα για τη διάγνωση των χλαμυδίων στις γυναίκες και με επίχρισμα απο την ουρήθρα στους άνδρες. Με ευαισθησία 97% και ειδικότητα 99%, έχει σημαντικό πλεονέκτηματα σε σύγκριση με τα διάφορα τεστ της αγοράς.
Η δοκιμασία αξιολογήθηκε με κλινική μελέτη  στο Albert-Ludwigs University στο Φραϊμπουργκ της Γερμανίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το Βionexia Chlamydia Antigen είναι κατάλληλο ως διαγνωστικό εργαλείο πρώτης γραμμής, ιδιαίτερα σε συνθήκες όπου πρέπει οι ασθενείς να ελεγχθούν και να λάβουν θεραπεία σε μια ιατρική επίσκεψη.

ΧΡΗΣΗ

Το Chlamydia Antigen test είναι μια ταχεία δοκιμασία ανοσίας για την άμεση ποιοτική ανίχνευση του αντιγόνου του τραχωματικού Χλαμυδίου (Chlamydia trachomatis) είτε στα γυναικεία δείγματα απόσυρσης ενδοτραχηλικού επιχρίσματος ή στα ανδρικά δείγματα ούρων. Διατίθεται μόνο για επαγγελματική διαγνωστική χρήση.

ΑΡΧΗ ΔΟΚΙΜΗΣ

Το Chlamydia Antigen test είναι ένα ταχύ ανοσοχρωματογραφικό διαγνωστικό τεστ. Κατά την διεξαγωγή της εξέτασης το δείγμα τοποθετείται στο σωλήνα εξαγωγής μαζί με το διάλυμα Α. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το διάλυμα Β. Μετά προσθέτουμε 3 σταγόνες από το εκχύλισμα (περίπου 120 μl) στην οπή εισαγωγής δείγματος του τεστ. Το απορροφητικό βύσμα περιέχει χρωματισμένες μικροσφαίρες, που είναι προσκολλημένες στο γένος-ειδικό για τα μονοκλωνικά αντισώματα εναντίον των χλαμυδίων. Το εκχύλισμα κινητοποιεί αυτές τις μικροσφαίρες, και προχωρεί στην προσκολλημένη δοκιμαστική λωρίδα. Η δοκιμαστική λωρίδα περιέχει μια περιοχή ακινητοποιημένου μονοκλωνικού αντισώματος εναντίον του χλαμυδίων. Αν το εκχύλισμα περιέχει χλαμυδιακό αντιγόνο, αυτό θα συμπλεχτεί με τα αντισώματα, που είναι προσκολλημένα στις έγχρωμες μικροσφαίρες, και με τα ακινητοποιημένα αντισώματα στο παράθυρο του αποτελέσματος (Τ). Επομένως, θα σχηματιστεί μια γραμμή στο παράθυρο του αποτελέσματος, αν το χλαμυδιακό αντιγόνο είναι παρόν στο εκχύλισμα. Αν το αντιγόνο δεν είναι παρόν, το παράθυρο του Αποτελέσματος θα παραμείνει καθαρό. Το CLA-K20 παρέχει επίσης και μια γραμμή επιβεβαίωσης σωστής διεξαγωγής του τεστ. Η εμφάνιση μιας γραμμής στο σημείο C του τεστ υποδηλώνει ότι η δοκιμασία πραγματοποιήθηκε σωστά.

To σετ περιλαμβάνει 20 τεστ δίνοντας έμφαση στην ευκολία χρήσης.

Περιεχόμενα της συσκευασίας

-       20 Σφραγισμένες κασέτες αποτελεσμάτων

-       Διάλυμα Α

-       Διάλυμα Β

-       20 αποστειρωμένοι ενδοτραχηλικoi βαμβακοφόρoi στυλεoi

-       20 σωλήνες εξαγωγής δείγματος με φίλτρο

-       Βάση στήριξης για το αντιδραστήριο

-       Αναλυτικές οδηγίες

ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ

Ενδοτραχηλιακό επίχρισμα
Η σωστή μέθοδος συλλογής δείγματος είναι πολύ σημαντική. Αφαιρέστε την επιπλέον βλέννη από τον εξωτερικό τράχηλο με ένα ξεχωριστό ταμπόν ή σφαιρίδιο από βαμβάκι και απορρίψατέ το. Εισάγετε το ταμπόν μέσα στον ενδοτράχηλο και περιστρέψατε έναντι της επιφάνειας του τραχηλικού σωλήνα για 15 έως 20 δευτερόλεπτα. Αποφύγετε την επαφή με οποιαδήποτε κολπική επιφάνεια όταν αποσύρετε το ταμπόν. Επιστρέψατε το ταμπόν/σφουγγαράκι στο σωλήνα μεταφοράς και γράψτε στην ετικέτα την ταυτότητα του ασθενούς και την ημερομηνία. Τα ταμπόν μπορεί να μεταφερθούν στον τόπο δοκιμής υπό συνθήκες περιβάλλοντος. Δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μεταφορικά μέσα.

Επίχρισμα ουρήθρας
Ο ασθενής θα πρέπει να λάβει οδηγίες να μην ουρήσει για τουλάχιστον μια ώρα πριν από τη συλλογή του δείγματος. Με ειδικό στυλεό συλλογής επιχρίσματος ουρήθρας (δεν παρέχεται) συλλέξτε το δείγμα. Εισάγεται τον στυλεό στην ουρήθρα (2-4 εκατοστά) και περιστρέψτε το για 3-5 δευτερόλεπτα. Τοποθετήστε το δείγμα στον σωλήνα δοκιμής αν είναι να κάνετε άμεσα το τέστ.

Δείγματα Ούρων Ανδρών
ο ασθενής θα πρέπει να λάβει οδηγίες να μην ουρήσει για τουλάχιστον μια ώρα πριν από τη συλλογή του δείγματος. Περίπου 15-30ml της πρώτης λήψης ούρων θα πρέπει να συλλέγετε μέσα σε ένα καθαρό και στεγνό ουροσυλλέκτη (δεν παρέχεται). Αν το δείγμα δεν χρησιμοποιηθεί αμέσως τότε μπορεί να μείνει έως και 24 ώρες στο ψυγείο (2° με 8 ° C).

Διαδικασία Δοκιμασίας

1. Ανοίξτε τη συσκευασία του τεστ σε θερμοκρασία δωματίου

2. Αφαιρέστε τη συσκευή από την σφραγισμένη αλουμινένια συσκευασία και χρησιμοποιήστε την το συντομότερο δυνατό. Τα καλύτερα αποτελέσματα θα επιτευχθούν εάν η δοκιμή εκτελεστεί αμέσως μετά το άνοιγμα της συσκευασίας.

3α. Προετοιμασία δειγμάτων ενδοτραχηλικής απόσυρσης ή επιχρίσματος ουρήθρας.
- Τοποθετήστε έναν καθαρό σωλήνα εξαγωγής στην πλαστική βάση και προσθέστε 5 σταγόνες από το αντιδραστήριο Α.

- Βάλτε το ενδοτραχηλικό ταμπόν ή τον στυλεό στο σωλήνα εξαγωγής για 2 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτή κάντε κυκλικές κινήσεις και πιέστε το στα τοιχώματα του σωλήνα έτσι ώστε το δείγμα να απορροφηθεί.

Γεμίστε την πιπέτα από το Αντιδραστήριο Β μέχρι τη σημαδεμένη γραμμή (περίπου 220 μL) και στη συνέχεια, προσθέστε το αντιδραστήριο Β στον σωλήνα εξαγωγής. Συμπιέστε το κάτω μέρος του σωλήνα και περιστρέψτε το στυλεό 15 φορές μέχρι το διάλυμα να αποκτήσει καθαρό χρώμα, με μικρή πράσινη ή μπλε απόχρωση. Αν το επίχρισμα έχει αίμα, το χρώμα θα γίνει κίτρινο ή καφέ. Αφήστε για 1 λεπτό.

Περιστρέψτε τον στυλεό με το επίχρισμα μέσα στο σωλήνα με κυκλική κίνηση και κυλήστε τον στο τοίχωμα του σωλήνα εκχύλισης, ώστε να βγει όλο το υγρό. Τοποθετήστε το ρύγχος του σταγονόμετρου πάνω από το σωλήνα εξαγωγής.

3β. Για δειγμάτων ούρων ανδρών:
Γεμίστε την πιπέτα για το Αντιδραστήριο Β μέχρι τη σημαδεμένη γραμμή (περίπου 220 μL) και στη συνέχεια, προσθέστε το αντιδραστήριο Β στο ίζημα ούρων στον σωλήνα φυγοκέντρησης Ανακατέψτε το περιεχόμενο πάνω κάτω έως ότου γίνει ομοιογενές.
Μεταφέρετε όλο το Διάλυμα από το φυγόκεντρο στον σωλήνα εξαγωγής.
Αφήστε το για 1 λεπτό.
Προσθέστε 5 σταγόνες από το Αντιδραστήριο Α.
Πωματίστε τον σωλήνα εξαγωγής και ανακατέψτε το διάλυμα. Αφήστε το για περίπου 2 λεπτά

4. Εφαρμόστε το σταγονόμετρο στον σωλήνα εξαγωγής’

5. Εφαρμόστε 3 σταγόνες του εκχυλίσματος (περίπου 120μl) πάνω στο Παράθυρο Δείγματος (S).

 

 

 

6. Για επιβεβαίωση αρνητικών αποτελεσμάτων θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 10 λεπτά. Δεν θα πρέπει να γίνεται αξιολόγηση μετά από 20 λεπτά.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

ΑΡΝΗΤΙΚΟ: Στην Περιοχή της γραμμής ελέγχου (C) εμφανίζεται μια έγχρωμη γραμμή. Δεν εμφανίζεται καμία γραμμή στην περιοχή εξέτασης (Τ).

ΘΕΤΙΚΟ: Εμφανίζονται δύο γραμμές. Μια έγχρωμη γραμμή Πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή της γραμμής ελέγχου (C) και μια άλλη εμφανής έγχρωμη γραμμή πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή εξέτασης (Τ).

ΑΚΥΡΟ: Δεν εμφανίζεται γραμμή ελέγχου. Ανεπαρκής όγκος δείγματος ή εσφαλμένες διαδικασίες είναι οι πιο πιθανές αιτίες για την αποτυχία εμφάνισης της γραμμής ελέγχου. Εξετάστε τη διαδικασία και επαναλάβετε τη δοκιμασία με νέα συσκευή.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΔΟΚΙΜΗΣ
- Το Τεστ Χλαμυδίων δεν κάνει διάκριση μεταξύ Chlamydia trachomatis, Chlamydia pleumonia ή Chlamydia psittaci.
- Λανθασμένα αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να προκύψουν από δείγματα που δε συλλέχθηκαν ή αποθηκεύτηκαν σωστά.
- Αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να αποκτηθούν όταν η ποσότητα του εξαγόμενου αντιγόνου είναι κατώτερη από το ευαίσθητο όριο ανίχνευσης της δοκιμής.
- Αν το αποτέλεσμα του τεστ είναι αρνητικό και τα κλινικά συμπτώματα επιμένουν, συνιστάται η επιπρόσθετη συνέχιση της δοκιμής.